indiaries.blogg.se

A month in Kolkata

Sunday shopping

Kategori: Allmänt

En lugn morgon, orientering längs smala gator, shopping i ett köpcentrum med AIR CONDITIONING(!) - det är vad min och Elinas söndag gått ut på. Åh vad skönt och svalt det kändes inomhus, efter att ha vistats knappa två veckor i hetta dygnet runt. Inget oljud från trafiken, inga avgaser och inga tutande bilar.
 
I köpcentret var de flesta klädda i västerländsk stil, men vi såg bara en person som såg västerländsk ut. Man blev kallad "mam" (madame) i alla affärer och vakter fanns vid alla dörröppningar. Innan man steg in i affären skulle man lämna sina kassar för bevakning. Det kändes konstigt med en dag som denna, det var en total motsats till vår normala vardag här.
 
Antagligen ett bostadsområde för välbärgade indier
Köpcentret
En nyinskaffad outfit - färggrannt i indisk stil. De klassiska indiska kläderna kvinnor bär (saree & salwar kameez) finns i så många glada färger!
 
När man vistas bland fattiga, som kämpar för att få mat till sina familjer och som inte har råd med sånt de skulle behöva, får man ändå lätt dåligt samvete när man själv kan gå ut och äta här och köpa nya kläder om man känner för det. Att köpa en glass och gå förbi människor som lever på gatan känns alltid sorgligt, men den skulle smälta om man skulle ha den i väskan tills man kommer fram till guest house... Att vara här väcker många, många tankar...
 
Tänkte ännu, inspirerad av min gulliga gudmor Marianne, bjuda på lite blombilder söndagen till ära:
 
 

/Julia
 
 
Kommentera inlägget här: