indiaries.blogg.se

A month in Kolkata

Day off

Kategori: Allmänt

Söndagar är lediga från jobbet och idag hakade vi på Guido från Italien och tog oss till centrum av Kolkata för att se på sevärdheter. Vi besökte fräscha, grönskande parker och började med att besöka Victoria´s memorial-trädgården. Det var lite blåsigt och parken var skuggig, så det kändes lite svalare än normalt. Vi lämnade folkvimlet för en stund, vilket kändes jätteskönt men på samma gång alldeles konstigt. Man vänjer sig förvånansvärt snabbt.
 
 

Att ta sig till fots till Mother Teresa House visade sig vara svårare än vi trott. Vi frågade råd flera gånger och varje gång sa indierna bara ”it´s only five minutes away”, ”only ten minutes” osv. Sist och slutligen tog det minst en timme att gå dit. Den långa promenaden och letandet var nog värt besväret, för stället var både vackert och rörande. Man fotografera endast vid graven, men kunde också gå in i museet och se Moder Teresas rum. I museet fanns föremål som tillhört Moder Teresa och mycket text om henne och om vad hon gjorde i Kolkata, dvs. arbetade bland sjuka, fattiga, barn och leprasjuka. På plats fanns nunnor i den typiska blåvita dräkten. De hade varma leenden och man kände sig väldigt välkommen.

 

Moder Teresas grav
 
Google maps är bra att ha i en storstad som denna! Fr.v. Guido (Italien), Viola (Tyskland), Ciara (Italien) och Elina.

Vi försökte också hitta Howrah bridge, men det gick inte som planerat. Efter en lång promenad stod vi mitt i slummen och konstaterade att vi inte kommer att hitta flodstranden innan det blir mörkt, så vi vände om. I ett skede då vi skulle över vägen vid bron, hamnade vi mitt i trafiken på den flerfiliga vägen. Att korsa vägar är minst sagt utmanande här!

 

 
Mitt i trafiken...

Dagen resulterade i många nya upplevelser samt en trött rygg och värkande fötter efter minst 20 km till fots. Kolkata är en stad fullproppad med folk. Fattigdomen är ständigt närvarande, men människorna är vänliga och man känner sig  trygg. Sevärdheterna är de noga med att hålla rena, annars är det nerskräpat överallt. Det känns fel att fota vissa saker, men här kommer några bilder som beskriver många männsikors vardag:


 
Bostäder på väggen till ett hus

En liten flicka tvättar kläder